ПОТКУЛТУРНИ СЕЛФ И СИМБОЛИЧКА АГРЕСИЈА (The Sociological Annual / Годишњак за социологију, 2012)
У овом раду аутор пропитује карактер идентитета који се формира и приказује у оквиру поткултурних група адолесцената. Пошто се поткултура овде схвата у Хебдиџовом смислу, као значење стила, то се и њој кореспондентни идентитети доводе у везу са стиловима које преферирају млади. Поткултурни идентитети произилазе из субверзивних импликација стила, а у овом чланку приказују се као „идентитети за отпор“. Они су „напуњени“ елементима симболичке агресије. Отпор, одбијање и агресија по правилу су повезани са неким избором и служе очувању поткултурног селфа и симболичког света. Аутор овом приликом поткултурне идентитете идентификује на плану рок музике, коју одликује одбијање мејнстрим културе и противљење вредностима које она подржава.